Smartphones top in Verenigde Staten

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Volgens Nielsen oversteeg de verkoop van smartphones in de Verenigde Staten voor het eerst deze van gewone mobiele toestellen.

Volgens Nielsen oversteeg de verkoop van smartphones in de Verenigde Staten voor het eerst deze van gewone mobiele toestellen.

In de periode maart tot mei waren smartphones goed voor 55% van de verkoop van nieuwe toestellen in de VS, zo meldt het Amerikaanse marktstudiebureau Nielsen. Een jaar voordien was dat nog 34%. Momenteel is 38% van de mobiele telefoontoestellen in de VS van het smartphone-type.

Onder de nieuw gekochte smartphones blijft het Anfroid platform het meest populair, goed voor ca. 27% van de totale mobiele telefoonverkoop. Dat is evenwel een status quo, terwijl Apple’s iPhone wel aan belangstelling won. Het aandeel van Apple in de totale verkoop steeg van 10 naar 17% en is daarmee de belangrijkste motor van de groei van de smartphoneverkoop in die periode. Dat wordt mede verklaard door de start van de iPhone in het aanbod van Verizon.

In het smartphonesegment werden in de voorbije drie maanden Android en Apple op afstand gevolgd door RIM Blackberry (21%) en Windows Mobile (9%). De andere omgevingen haalden slechts 2% of minder.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content