‘Smartwatch van Microsoft verschijnt in oktober en ondersteunt Windows, Android én iOS’

. © Reuters
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Microsoft zou zich in oktober in het smartwatchdebat mengen, met een slim horloge dat dunner is dan de rest, een schermpje heeft aan de binnenkant van de pols en op zowel Windows, Android als iOS kan draaien.

2014 is, onder meer, het jaar waarin hardwareproducenten strijden om de beste smartwatch. Google zet in op Android Wear, en volgens de verwachtingen zou een slim polshorloge van Apple – de iWatch? – ook niet lang meer uitblijven.

Microsoft springt, zoals vroegere geruchten al aangaven, klaarblijkelijk ook op de kar. Volgens de techsite Tom’s Hardware zou de smartwatch van de software- en hardwarereus dunner zijn dan de anderen op de markt (“het wordt een plattere versie van de Nike Fuelband”, schrijft Tom’s Hardware). Het display zit naar verluidt aan de binnenkant van de pols, om “het discreet bekijken van het scherm” makkelijker te maken.

Ook zou het gadget liefst 11 sensoren aan boord hebben, waarmee onder meer de hartslag gemeten kan worden. Microsoft lijkt dus ook de strijd om de beste fitness tracker mee te willen aangaan.

Volgens eerdere speculaties beperkt de software zich niet tot Windows: ook Android en iOS zouden ondersteund worden.

De release van Microsofts smartwatch zou voor oktober zijn, de maand waarin ook Apple’s horloge verwacht wordt. Microsoft heeft zelf nog niet te kennen gegeven dat het aan een smartwatch werkt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content