Snapchat haalt meer dan 400 miljoen euro op bij investeerders

© Reuters

Snapchat, het Amerikaanse bedrijf achter de gelijknamige app, heeft bij investeerders 402 miljoen euro opgehaald. Het is echter niet duidelijk wie die investeerders zijn.

Snapchat, het Amerikaanse bedrijf achter de gelijknamige mobiele app, heeft bij investeerders 486 miljoen dollar (402 miljoen euro) opgehaald. Wie de investeerders in Snapchat zijn, is niet duidelijk.

Alibaba en Yahoo

Met Snapchat kunnen gebruikers foto’s naar elkaar doorsturen die al na enkele seconden weer verdwijnen. In november 2013 bracht Facebook een bod ter waarde van 3 miljard dollar uit op het jonge bedrijf uit Los Angeles, maar dat werd toen afgewezen. Iets meer dan een jaar later wordt het bedrijf volgens experts op 10 miljard dollar gewaardeerd. De 23 ondernemingen die nu in Snapchat hebben geïnvesteerd, zijn niet gekend, maar onder meer de internetgiganten Alibaba en Yahoo gaan over de tongen. Er zouden dagelijks meer dan 700 miljoen berichten worden verstuurd via Snapchat.

Privacy

De Amerikaanse privacywaakhond FTC houdt het bedrijf in de gaten omdat het het niet nauw zou nemen met de privacyregels. Zo zouden de automatische gewiste foto’s in werkelijkheid nog maanden op telefoons en servers rondzwerven en plukte Snapchat zonder medeweten van zijn gebruikers complete contactpersonenlijsten van smartphones. (Belga/WB)

Partner Content