‘Snapchat op 10 miljard dollar gewaardeerd’

© Reuters

De smartphone-app Snapchat is, naar aanleiding van een nieuwe investeringsronde, op bijna 10 miljard dollar (of zowat 7,5 miljard euro) gewaardeerd. Dat schrijft de Wall Street Journal.

De smartphone-app Snapchat is, naar aanleiding van een nieuwe investeringsronde, op bijna 10 miljard dollar (of zowat 7,5 miljard euro) gewaardeerd. Dat schrijft de Wall Street Journal. De waardering is opmerkelijk want de jonge onderneming genereert amper omzet, merkt de krant op.

Belegger Kleiner Perkins Caufield & Byers, een van de bekendste geldschieters in Silicon Valley, zou in mei 20 miljoen dollar geïnvesteerd hebben in Snapchat. Daarbij werd uitgegaan van een waardering van bijna 10 miljard, aldus de Wall Street Journal, die zich baseert op anonieme bronnen “dicht bij het dossier”.

Snapchat is een start-up die in 2011 opgericht werd door Bobby Murphy en Evan Spiegel. Het bedrijf biedt een gratis smartphone-toepassing aan, waarmee tekst- en fotoberichten verstuurd kunnen worden die na korte tijd weer verdwijnen.

De app is vooral bij jongeren erg populair. Omwille van die populariteit aasde Facebook al op een overname, maar volgens Amerikaanse media sloeg Snapchat een bod van 3 miljard dollar af.

Het bedrijf is wel op zoek naar extra geld. Begin dit jaar investeerde het fonds DST Global van de Russische zakenman Joeri Miller al in het bedrijf. Toen werden de aandelen op 7 miljard dollar gewaardeerd. Maar intussen zou Snapchat dus al bijna 10 miljard waard zijn. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content