Snapchat twintig jaar lang onder extra privacytoezicht

© Reuters

Berichtendienst Snapchat is de volgende twintig jaar onderhevig aan extra controle door de VS. Dat moet er voor zorgen dat het bedrijf duidelijk naar zijn gebruikers toe communiceert over de privacymogelijkheden.

De deal voor Snapchat wordt vastgelegd door de Amerikaanse handelscommissie (FTC) en is vergelijkbaar met die van Facebook dat twee jaar geleden een soortgelijke verplichting kreeg van de FTC. Daarbij is de dienst onderhevig aan een onafhankelijke privacymonitor.

Snapchat is een app waarmee gebruikers foto’s, video’s of korte tekstberichten kunnen verzenden naar elkaar, waarbij het fragment na 3-10 seconden zichzelf verwijdert. Maar in realiteit is het door middel van screenshots en andere apps mogelijk om beelden, al dan niet met medeweten van de verzender, op te slaan of langer te bekijken.

De uitspraak zelf viel al vlak voor kerst maar werd pas in de afgelopen dagen bekendgemaakt. Snapchat heeft enkele maanden geleden al laten verstaan dat het zijn privacybeleid en beweringen over zijn app heeft aangepast in combinatie met meer focus op beveiliging en het voorkomen van misbruik.

Dagelijks worden er zo’n 700 miljoen berichten verstuurd via Snapchat. Recent nog kon het bedrijf 402 miljoen euro ophalen bij nieuwe investeerders.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content