Snapchat van belang voor Amerikaanse presidentskandidaten

© Reuters
Wim Kopinga Freelance journalist

Snapchat kan voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen wel eens van veel groter belang zijn dan enig ander sociaal netwerk. Snapchat heeft namelijk veel jonge gebruikers die de dienst zeer actief gebruiken.

Vorige week maakte zelfs de 74-jarige Bernie Sanders een Snapchat-account aan, schrijft Hello Giggles. Hij ziet ook in dat het een belangrijke dienst is om jonge stemmers te bereiken. Snapchat heeft ongeveer 200 miljoen actieve maandelijkse gebruikers en 100 miljoen dagelijkse, met meer dan 400 miljoen Snaps per dag. Daarmee is het zelfs groter dan het populaire Instagram, dat op 180 miljoen maandelijkse gebruikers kan rekenen.

Daar bovenop blinkt het ook nog eens uit in jonge gebruikers. 45 procent van de volwassen gebruikers is in de leeftijdsgroep van 18-24.

Gebruikers van Snapchat lezen vaker advertenties en kijken meer video’s dan op andere sociale netwerken. Ook de presidentsverkiezingen worden via het sociale netwerk op de voet gevolgd. De doelgroep van 18 tot 24 keek via Snapchat bijvoorbeeld meer naar het Republikeinse debat van 6 augustus, dan op televisie. De Democratische kandidaten Hillary Clinton en Martin O’Malley zitten al langer op

het sociale netwerk. De meeste Republikeinen ook. Vooral Clinton zegt blij te zijn met het sociale netwerk, omdat “de berichten er automatisch verdwijnen”. Daarmee maakt ze een verwijzing naar de rel die ontstond rond haar verdwenen e-mails.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content