Snowden ondervraagt Poetin over spionagepraktijken Rusland

© Russia Today

Rusland heeft noch de financiële, noch de technische middelen om een systeem van massale spionage op te zetten, zei Russisch president Poetin aan klokkenluider Edward Snowden tijdens zijn jaarlijkse ‘vraag-en-antwoord’-marathon op Russia Today.

Naar jaarlijkse gewoonte beantwoordde Russisch president Vladimir Poetin vandaag vragen op de tv- zender Russia Today. Dit jaar was Edward Snowden verrassend één van de vraagstellers.

De voormalige NSA-agent lekte medio vorig jaar informatie over grootschalige spionageactiviteiten op het internet door de VS, en vroeg Poetin via een videolink hoe het zit met de spionageactiviteiten van Rusland.

“Onderschept, bewaart of analyseert Rusland de communicatie van miljoenen mensen?”, vroeg Snowden aan de Russische president. Volgens Poetin heeft Rusland niet de financiële en de technische middelen om op grote schaal te spioneren. “Rusland gebruikt wel afluistertechnieken, maar enkel via een gerechtelijk bevel. Het staat zo in de wet. Daarom zijn er geen massale afluisterpraktijken in ons land”, luidde zijn antwoord.

Uit angst om in de Verenigde Staten vervolgd te worden, kreeg Snowden voor één asiel in Rusland. Zijn vergunning verstrijkt later dit jaar. Het is nog niet duidelijk of het asiel wordt verlengd. (Belga/MI)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Partner Content