Snyk haalt ruim half miljard dollar kapitaalinvestering op

© Snyk

Snyk, gespecialiseerd in security voor developers, heeft een Series F-investering van 530 miljoen dollar aangekondigd. Daarmee wil het bedrijf de verschuiving van de industrie naar ontwikkelaarsbeveiliging versnellen: almaar meer organisaties moderniseren hun apps in hoog tempo met ingebouwde beveilingsvoorzieningen.

De transactie omvat zowel primaire als secundaire aanbiedingen met meer dan 300 miljoen dollar aan nieuw kapitaal. Het bedrijf heeft nu in totaal 775 miljoen dollar opgehaald met een waardering van 8,5 miljard dollar na deze ronde, meer dan een verdrievoudiging sinds begin 2021.

45 miljoen ontwikkelaars tegen 2030

De ronde werd mede geleid door Sands Capital en Tiger Global, met deelname van nieuwe investeerders Baillie Gifford, Koch Strategic Platforms, Lone Pine Capital, T. Rowe Price en Whale Rock Capital Management.

‘Deze nieuwe investering, samen met de snelle acceptatie van ons platform en het groeiende klantenbestand, valideert onze visie op het beveiligen van ontwikkelaars’, zegt Peter McKay, CEO van Snyk. ‘Wanneer beveiliging begint bij een snel groeiende pool van ontwikkelaars – naar schatting 45 miljoen developers in 2030 – zullen organisaties van elke omvang echt de vruchten kunnen plukken van de digitale transformatie, terwijl ze ook de software van de wereld veiliger maken.’

In samenwerking met Dutch IT-channel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content