SOA People koopt Nederlandse ERP-specialist Perfect for People

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Het Belgische SAP-consulting bedrijf SOA People heeft de Nederlandse ERP-specialist Perfect for People overgenomen. Dankzij de overname kan SOA People de Nederlandse markt betreden.

Het Belgische SAP-consulting bedrijf SOA People heeft de Nederlandse ERP-specialist Perfect for People overgenomen. Dankzij de overname kan SOA People de Nederlandse markt betreden.

SOA People is begin 2007 opgericht als specialist in de implementatie, het onderhoud en het beheer van SAP oplossingenen, en heeft sindsdien een spectaculaire groei doorgemaakt.

In maart 2010 nam het bedrijf BvD-IT Services over, en werd het daarmee de grootste SAP dienstverlener van ons land. Een half jaar later kocht het ook concurrent AEGIS Consulting, om ook in Frankrijk een dominante speler te worden op de SAP-markt. De overname van Perfect For People moet de internationale positie van SOA People, dat reeds actief is in België, Frankrijk en Luxemburg, nog versterken.

Perfect for People werd in 1998 opgericht, en is gevestigd in Nieuwegein. Om en bij de 100 consultants maken nu de overstap van Perfect for People naar SOA People. Ferdinand Clevers, de huidige manager van Perfect for People, blijft algemeen directeur van de Nederlandse vestiging. Welk bedrag er gemoeid is met de overname, wordt niet bekend gemaakt.

Duitsland

SOA People toont zich erg ambitieus na de overname. “Perfect for People realiseert momenteel een omzet van 10 miljoen euro. Wij willen die omzet verdubbelen door een uniforme aanpak en een betere positionering richting bestaande en nieuwe klanten.” aldus ceo Khalil Hodaibi van SOA People.

Voorts stipt de topman aan dat SOA People ook de Duitse markt wil betreden: “Met de acquisitie van Perfect for People behaalt de totale groep een omzet van 60 miljoen euro in 2012. Dit reeds kort na het 5 jarige bestaan van SOA People. We hebben hiermee een belangrijke stap genomen die onze verwachting herbevestigt om 100 miljoen euro omzet te realiseren in 2015. In de realisatie van dit plan blijft ons voornemen om ook in Duitsland actief te worden, bestaan.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content