Sociaal netwerk voor adepten van autodelen

Het jonge Duitse bedrijf flinc heeft een ‘sociaal mobiliteitsnetwerk’ gelanceerd.

Het jonge Duitse bedrijf flinc heeft een ‘sociaal mobiliteitsnetwerk’ gelanceerd.

Het idee is eenvoudig, maar potentieel interessant: occasionele of regelmatige medepassagiers zoeken via de principes van een sociaal netwerk. Dat verloopt via voorafgaandelijke reservatie of in real time.

De gebruiker kan zijn traject definiëren via de website. De software identificeert vervolgens potentiële medepassagiers – leden van het sociale netwerk – die zouden kunnen geïnteresseerd zijn om in te stappen op een bepaald punt op het parcours. Flinc waarschuwt de gebruiker automatisch welke mensen hun auto willen delen. Het trouwens over eender welk type van autodelen: woon-werk-verkeer of met recreatieve, sportieve of shoppingdoeleinden.

Via flinc, dat te gebruiken is via pc en smartphone, kan eender wie deel uitmaakt van het netwerk in real time een plaats aanbieden of vragen. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je bij een staking van het openbaar vervoer, een panne of een ongeval toch dringend een alternatief transportmiddel zoekt.

De iPhone-app is geïntegreerd met de navigatiesoftware Navigon voor iPhone. Dus wanneer een bestuurder de melding krijgt van een passagier die graag wil gebruikmaken van autodelen, herberekent de gps automatisch het traject om die persoon mee aan boord te kunnen nemen. Enig nadeel: momenteel is de dienst enkel beschikbaar in Duitsland…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content