Sociale netwerksites vormen veiligheidsrisico voor bedrijfsnetwerken

Het aantal medewerkers dat via een bedrijfsnetwerk Web 2.0-sites bezoekt, zoals sociale netwerksites, stijgt sterk. En dat kan een veiligheidsrisico vormen…

Het aantal medewerkers dat via een bedrijfsnetwerk Web 2.0-sites bezoekt, zoals sociale netwerksites, stijgt sterk. En dat kan een veiligheidsrisico vormen…

Een en ander blijkt uit een onderzoek van Trend Micro, waarbij 1.600 zakelijke eindgebruikers ondervraagd werden in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland en Japan. De populariteit van sociale netwerksites maakt ze volgens Trend Micro kwetsbaar voor cybercriminaliteit.

19 procent van de respondenten sociale netwerksites bezoekt via het bedrijfsnetwerk. Die sites zijn meestal gebaseerd op Web 2.0-technologie en daardoor vaak het doelwit van cybercriminelen en malwaremakers, luidt het. Naast sociale netwerksites gebruiken ook onder meer blogs en samenwerkingstools Web 2.0-technologie.

Het aantal Web 2.0-bedreigingen neemt volgens Trend Micro ondertussen in een razend tempo toe. “In januari 2008 werden er meer dan 1,5 miljoen gesignaleerd, tegenover iets meer dan een miljoen in december 2007”, klinkt het.

“E-mail is niet langer de enige verspreidingsbron voor cybercriminaliteit”, benadrukt Raimund Genes van Trend Micro. “Bedreigingen nestelen zich steeds vaker op Web 2.0-sites. Doordat dit soort sites innovatiever en interactiever wordt, verwachten we daar bovendien een toename van de cybercriminaliteit”, voegt hij eraan toe.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content