Sofico neemt Franse sectorgenoot Car Systems over

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Sofico, de Belgische leverancier van leasing, fleet en mobiliteitssoftware met hoofdkantoor in Gent, heeft zijn Franse sectorgenoot en it-specialist Car Systems overgenomen.

Sofico, de Belgische leverancier van leasing, fleet en mobiliteitssoftware met hoofdkantoor in Gent, heeft zijn Franse sectorgenoot en it-specialist Car Systems overgenomen.

Het in 1985 opgerichte Car Systems biedt fleet softwareoplossingen en hosting voor korte- en langetermijn verhuurders van personen-, bestel- en vrachtwagens. De onderneming is actief in Frankrijk en Zuid-Europa en telt ongeveer twintig werknemers.

De overname zorgt voor de uitbreiding van de marktactiviteiten van het bedrijf naar korte termijn verhuur van personen-, bestel- en vrachtwagens. Sofico krijgt meteen ook voet aan de grond op de fleet markten van Frankrijk en Zuid-Europa, waar het bedrijf al diverse klanten heeft.

Momenteel bestaat Sofico uit zeven autonome regionale entiteiten, die ondersteund worden door een reeks procesgerichte supportentiteiten. De activiteiten van Car Systems zullen in deze structuur worden geïntegreerd als nieuwe entiteit met focus op Frankrijk en Zuid-Europa.

Naar eigen zeggen zou Sofico een uitgebreid budget vrijgemaakt hebben voor onderzoek en ontwikkeling, zodat specifieke functies van de Car Systems-producten kunnen worden geïntegreerd in zijn belangrijkste fleet softwareoplossingen: Miles, Miles Web en Miles Mobile.

De overname werd goedgekeurd door de handelsrechtbank van Avignon, waarbij Sofico werd verkozen boven twee andere geïnteresseerde partijen uit de leasing en fleet softwaresector.

Welk een bedrag er met de overname is gemoeid, wordt niet bekend gemaakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content