Softimat verkoopt Popsy-poot

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Softimat, voormalig onderdeel van het vroegere Systemat, zal voortaan focussen op vastgoed.

Softimat, voormalig onderdeel van het vroegere Systemat, zal voortaan focussen op vastgoed.

Systemat splitste eind 2010 na een management buy-out in een infrastructuurbedrijf (die de naam Systemat bleef behouden) en een onderneming die enkel softwarepoten (Popsy en Infomat) en de gebouwen verenigde, Softimat genaamd. Nu wordt ook Popsy via een mbo uit Softimat gelicht. Het boekhoudsoftwarebedrijf telt 20 werknemers voor een omzet van 2 miljoen euro en een winst van 300.000 euro in 2010. Het management van Popsy en enkele buitenlandse partners betalen 3 miljoen voor het bedrijf.

Softimat evolueert zo naar een bijna pure vastgoedgroep. Het bedrijf heeft een rist kantoren (15.500 m²), technische labo’s (3000 m²) en opslagruimtes (10.000 m²) in handen. De groep schat de waarde op 30 miljoen euro. Ze brengen jaarlijks zo’n 2 miljoen euro aan huurgelden op.

Enkel de erp-softwarepoot van Softimat, Infomat, blijft nog een vraagstuk. Infomat is een bedrijf met toch nog 40 mensen voor een omzet van 5 miljoen euro. Softimat heeft daarvan 51 procent in handen, het management 49 procent. Op naar een derde mbo dan maar?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content