Software AG koopt IDS Scheer

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

De Duitse leverancier van bedrijfssoftware Software AG legt tussen de 482 en 487 miljoen euro neer voor de overname van ‘business process management’ sectorgenoot IDS Scheer.

De Duitse leverancier van bedrijfssoftware Software AG legt tussen de 482 en 487 miljoen euro neer voor de overname van ‘business process management’ sectorgenoot IDS Scheer.

IDS Scheer levert voornamelijk programma’s voor business process management (bpm). De directie en raad van bestuur van IDS Scheer hebben met het bod ingestemd. De mededingingsautoriteiten moeten wel hun fiat nog geven.

Door de overname ontstaat een wereldwijd bpm-softwarebedrijf met meer dan zesduizend medewerkers, ruim 7500 klanten en een jaarlijkse omzet van meer dan een miljard euro. Software AG levert middlewaresoftware, dat verschillende toepassingen met elkaar of met databases verbindt, en diverse beheertoepassingen voor service-oriented architecture (soa).

De twee bedrijven vullen elkaar naar eigen zeggen goed aan op het vlak van wereldwijde aanwezigheid en partnernetwerken. ‘Vooral de sterke adviesexpertise op het gebied van SAP-implementatie is van strategisch belang’, schrijven de ondernemingen in een gezamenlijk communiqué.

Ze melden dat ze gezamenlijk een kritische grootte bereiken op verschillende Europese markten, waardoor ze daar gemakkelijker toegang krijgen. De gezamenlijke onderneming gaat zich ook toeleggen op de markten in Amerika en Azië.

IDS Scheer stelt door de overname de toekomst van zijn belangrijkste productgroep Aris veilig. De grootaandeelhouders van het bedrijf, oprichter August-Wilhelm Scheer en Alexander Pocsay, verkopen 48 procent van hun aandeel aan Software AG. Het hoofdkantoor van IDS Scheer staat en blijft in het Duitse Saarbrücken, terwijl Software AG is gevestigd in Darmstadt.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content