SoftwareOne casht bij Europese nationale banken

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Veertien Europese centrale banken, waaronder de Nationale Bank van België, hebben een grootschalig raamcontract gegund aan het Zwitserse SoftwareOne. De aanbesteding, die geleid werd door De Nederlandsche Bank, focust op de aankoop en het onderhoud van standaardsoftwarepakketten (vb. Microsoft, IBM, antivirussoftware, …) via één enkele reseller. Het raamcontract, goed voor een geschatte waarde van 50 miljoen euro, werd gegund aan het Zwitserse softwarereseller SoftwareOne. Van het contract kan niet alleen De Nederlandsche Bank gebruik maken. Ook 13 andere centrale Europese banken (onder meer ook de Nationale Bank van België) kunnen binnen de overeenkomst bestellingen doen.

Veertien Europese centrale banken, waaronder de Nationale Bank van België, hebben een grootschalig raamcontract gegund aan het Zwitserse SoftwareOne.

De aanbesteding, die geleid werd door De Nederlandsche Bank, focust op de aankoop en het onderhoud van standaardsoftwarepakketten (vb. Microsoft, IBM, antivirussoftware, …) via één enkele reseller. Het raamcontract, goed voor een geschatte waarde van 50 miljoen euro, werd gegund aan het Zwitserse softwarereseller SoftwareOne. Van het contract kan niet alleen De Nederlandsche Bank gebruik maken. Ook 13 andere centrale Europese banken (onder meer ook de Nationale Bank van België) kunnen binnen de overeenkomst bestellingen doen.

SoftwareOne heeft zijn hoofdkwartier in het Zwitserse Stans. Er werken ruim 750 mensen vanuit vestigingen in 48 landen, waaronder België. In 2011 draaide het bedrijf een omzet van 1,5 miljard dollar. Het bedrijf groeit momenteel erg snel. In 2012 zou de omzet al 2,1 miljard dollar moeten bedragen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content