Softwareupdate maakt datacenters groter

David Goulden, ceo van EMC Information Systems © Pieterjan Van Leemputten

Met XtremIO 4.0 wil EMC het mogelijk maken om in bestaande datacenters grotere flash arrays te ondersteunen samen met meer schaalbaarheid.

EMC is duidelijk zeer enthousiast over XtremIO 4.0. Zo noemt het de update officieus ‘The Beast’, wat tijdens de voorstelling herhaaldelijk werd benadrukt met luide leeuwengrollen en een ‘monsterachtige’ sfeer die zelfs naar Amerikaanse normen er wat over gaat. Al komt het er vooral op neer dat je met de update meer flashopslag en rekenkracht aan elkaar kan koppelen in het datacenter. Bijvoorbeeld om (big)data in real time te verwerken. “Een van de dingen dat zo cool is aan Tesla is dat je een software update krijgt die je auto sneller maakt. Dat is wat wij nu willen doen, software leveren die je bestaande infrastructuur beter maakt,” zegt Guy Churchward, President Core Technologies Division,

De update is gratis voor XtremeIO v3.X arrays en brengt de densiteit naar veertig terabyte per X-brick, een high performance SAN storage appliance. Daarbij wordt data automatisch geherbalanceerd om de betrouwbaarheid optimaal te houden. EMC wil het zo mogelijk om datacenter-apps uit te rusten met zaken als in-memory copy services en workflows te automatiseren voor onder meer real time analytics en non-production database acceleration en SAP consolidatie. Nieuw daarbij is een betere databescherming en herstelmogelijkheden met “recoverypunten tot op de minuut op datacenterschaal.”

Met de update kan je een X-Brick, tot 40 terabyte (vroeger 20 TB) configureren. Die kan je op zijn beurt naar acht X-Bricks schalen, waar dit vroeger tot zes beperkt bleef. Dat levert een cluster tot 320 terabyte op. Goed voor een maximum van twee miljoen IOPS.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content