Solvay voelt chemie bij Xerox

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

De Belgische chemiegroep Solvay heeft een contract getekend met Xerox, waardoor die laatste er de enige wereldwijde leverancier wordt van printsystemen.

De Belgische chemiegroep Solvay heeft een contract getekend met Xerox, waardoor die laatste er de enige wereldwijde leverancier wordt van printsystemen. Dat past binnen het kader van de strategie van kostenreductie en duurzame ontwikkeling bij Solvay.

In de praktijk zullen de individuele printers er stapsgewijs vervangen worden door multifunctionals. De doelstelling is om de drukkosten met 20 procent te doen dalen tegen eind 2011 (vergeleken met een jaar eerder) en om die kosten vervolgens constant te houden. Er worden liefst 363 machines geleverd, waarvan 132 in België, 90 in Duitsland, 48 in Italië, 29 in Frankrijk en 23 in de VS. Het gaat voor het leeuwendeel om A3-kleurenmultifunctionals van eenzelfde type. België krijgt het neusje van de zalm met een aantal Xerox ColorQube’s 9203. Die ColorQube 92xx, die in september 2009 werd aangekondigd, gebruikt solid-inktechnologie en drukt 38 tot 85 pagina’s per minuut, met een 9 procent lagere energieconsumptie en een 10 procent lagere CO2-uitstoot dan vergelijkbare lasersystemen. Bovendien gaat met die ColorQube een HybridColor-tariefplan gepaard, waarmee de drukkost per pagina identiek blijft, of die nu volledig of gedeeltelijk in kleur is.

Xerox verwacht overigens dit jaar nog eens een duizendtal machines te moeten leveren aan Solvay. Andere bestellingen volgen in 2012

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content