Some like it hot

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

U kent het verhaaltje wel. Marilyn Monroe ontmoet Albert Einstein en vraagt of het geen fantastisch idee zou zijn mochten ze samen kinderen hebben: zijn hersens en haar schoonheid.

U kent het verhaaltje wel. Marilyn Monroe ontmoet Albert Einstein en vraagt of het geen fantastisch idee zou zijn mochten ze samen kinderen hebben: zijn hersens en haar schoonheid.

Einstein dacht even na en knipoogde: stel dat ze mijn schoonheid hebben en jouw hersens… Het ging hem duidelijk om het resultaat en niet de manier waarop dat werd behaald.

Mogen we even gebruik maken van uw hersens? De Data News Awards prijken op 29 april op de agenda en uw stem is van belang, meer zelfs, doorslaggevend. Stem voor de technology company of the year, de beste Belgische onderneming, de meest performante integrator of telecomoperator. U bepaalt de nominees, wie weet is het zelfs uw leverancier of net niet? Surf snel naar http://www.onlyforcelebrities.be/ en stem uw favoriete bedrijf in de top drie.

De schoonheid van Marilyn Monroe knipoogt naar u, want de Data News Awards zijn ook een feest. Some like it hot, de film van Billy Wilder is dit jaar precies een halve eeuw oud, maar het swingt nog steeds. Data News bestaat dit jaar 30 jaar en het is de tiende keer dat we de Awards uitreiken. Dat willen we uiteraard ook graag met de nodige swing begeleiden. Met een liveband, dat spreekt.

En laat ons hopen dat het een aanzet is tot een relance van de ict-markt, dat we er een draai aan kunnen geven. De overheid kan alvast het goede voorbeeld geven. Is het niet hemeltergend dat we wel alom hoogtechnologische flitspalen neerpoten, maar dat de bordjes met ‘smog’ nog altijd manueel omgedraaid moeten worden? – En wat heb jij vandaag gedaan?- Ik heb bordjes ‘smog’ omgedraaid…

Van een kennismaatschappij gesproken. Wat is er mis met digitale signalisatieborden? Beetje hersens gebruiken kan geen kwaad, moet ook Einstein gedacht hebben. Hoewel ik zelf toch getwijfeld zou hebben, mocht Marilyn mij een voorstel gedaan hebben…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content