Sommige Brusselaars surfen al via 4G

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De strenge stralingsnorm in Brussel zorgt ervoor dat Brusselaars misschien pas in 2015 via het snelle 4G-netwerk kunnen surfen. Toch kunnen sommige inwoners van de Brusselse rand nu al met 4G aan de slag.

Een 4G-netwerk dat het hele Brusselse gewest bestrijkt zal nog een tijdje op zich laten wachten. De strenge stralingsnorm van 3 volt per meter (in Vlaanderen geldt 20,6 volt per meter) vereist namelijk een heleboel bijkomende antennes. Toch zijn er nu al inwoners in het noorden van de Brusselse rand die via 4G kunnen surfen.

Dat komt omdat bepaalde Vlaamse antennes van Proximus verder reiken dan de gewestgrens. Tot aan de Basiliek van Koekelberg is er 4G te ontvangen, schrijft Brusselnieuws.be. Verder bestrijkt het netwerk de gemeentes Ganshoren, Sint-Agatha-Berchem en een deel van Sint-Jans-Molenbeek.

Belgacom ontkent dat het met de nieuwe dekking een signaal aan de Brusselse regering wil sturen. “Dit past in de normale uitrol van ons netwerk. De omgeving van Dilbeek is een erg interessante omgeving om snel mobiel internet aan te bieden.”

De zendmasten die Belgacom gebruikt staan allemaal over de gewestgrens in Vlaanderen. “Maar je kan het signaal natuurlijk niet stoppen aan de grens”.

Klanten van Proximus kunnen via 4G surfen in onder meer Antwerpen, Gent, Leuven, Bergen, Namen en Luik.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content