Sonaca outsourcet ict-activiteiten aan NRB voor 14 miljoen euro

© Sonaca
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De Belgische luchtvaartspecialist Sonaca heeft een vijfjarige overeenkomst met NRB getekend voor de outsourcing van zijn ict-activiteiten. Het contract heeft een waarde van 14 miljoen euro.

Sonaca is actief in de ontwikkeling, de productie en de assemblage van aeronautische installaties voor civiele, militaire en ruimtevaarttoepassingen. Het bedrijf realiseert een omzet van ongeveer 360 miljoen euro met 2.500 werknemers en heeft productie-eenheden in Europa, China, Noord- en Zuid-Amerika.

“Tot op vandaag werd onze ict-infrastructuur intern gehost en beheerd”, licht ceo Bernard Delvaux van Sonaca toe, “maar we realiseren ons al een tijdje dat we moeten focussen op onze kernactiviteiten. Ons ict-departement outsourcen moet ons toelaten om de kwaliteit van onze ict-diensten te verhogen, de kosten te reduceren en ze vooral transparant te maken voor de business.”

Na het uitbrengen van een rfi begin 2015, publiceerde Sonaca in mei 2015 een rfp waarin werd aangegeven dat een team van ict-medewerkers getransfereerd moest worden naar de outsourcingpartner, en dat er kostenbesparingen van minstens 25 procent gerealiseerd moesten worden. Bovendien werden kpi’s vooropgesteld die gebruikt zouden moeten worden om de mate van optimalisatie van de ict-dienstverlening te meten.

“NRB en Sonaca hebben een contract ondertekend met een waarde van 14 miljoen euro, dat de periode van 2016 tot 2020 overspant”, verklaart ceo Ulrich Penzkofer. “Het behelst onder meer het beheer van de workstations, de systemen, SAP BC, het netwerk, de servicedesk en het datacenter.”

“Vanaf deze maand bereiden we de migraties naar onze datacenters voor”, klinkt het nog. “Sonaca zal hiermee ook toegang krijgen tot de oplossingen van de NRB private cloud, en tot de publieke clouddiensten, naast uiteraard de gedeelde support en de platforms die NRB ter beschikking stelt.”

Er zouden in eerste instantie geen jobs verloren gaan, maar een team van een tiental personen werkzaam op de helpdesk zal dus overgeplaatst worden naar NRB (volgens cao 32bis). De overige personen die op de ict-afdeling van Sonaca werken (een dertigtal volgens communicatieverantwoordelijke Dorian Stuyts) zouden aan boord blijven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content