Sony Ericsson in nauwe schoentjes?

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Sony en Ericsson zouden een nieuwe kapitaalsinjectie overwegen om de joint-venture te redden.

Sony en Ericsson zouden een nieuwe kapitaalsinjectie overwegen om de joint-venture te redden.

De Financial Times meent te weten dat het Japanse Sony en het Zweedse Ericsson overwegen om een extra 500 miljoen euro kapitaal te injecteren in hun joint-venture rond mobiele handsets. Analisten speculeren dat de financiële operatie nog voor het einde van het jaar uitgevoerd zal worden.

Sony Ericsson is momenteel heel erg snel cash geld aan het opbranden, naarmate de verliezen zich opstapelen. Vorige maand bracht het bedrijf nog teleurstellende kwartaalresultaten naar buiten met een verlies van 358 miljoen euro. Vergeleken met een jaar geleden is de verkoop van mobieltjes met 36 procent in elkaar gestuikt,waardoor de fabrikant zijn marktaandeel met net geen 6 procent zag inkrimpen.

Nog volgens Financial Times heeft grote baas Dick Komiyama ondertussen al moeten toegeven dat het doel om tegen 2011 de derde grootste handset-fabrikant ter wereld te worden, niet gehaald zal worden. De topman heeft het nu eerder over 2012. Sony Ericsson hoopt later dit jaar het tij te kunnen keren en plant de introductie van enkele nieuwe smartphones; een markt waar de fabrikant maar moeilijk ingang krijgt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content