Sony haalt ‘waterdichte’ tablet uit de rekken wegens waterschade (update)

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

In tegenstelling tot wat Sony beweerde bij de lancering, kunnen de meeste van hun nieuwe tablets níét tegen een spatje.

Eén van de verkoopargumenten van de Sony Xperia Tablet S is dat hij waterdicht is, maar een maand na de release is het toestel al uit de rekken gehaald omdat er bij meer dan de helft van de verkochte tablets water binnen gesijpeld is.

In tegenstelling tot wat Sony beweerde bij de lancering, kunnen de meeste van hun nieuwe tablets níét tegen een spatje. Een productiefout maakte dat er water binnen kon dringen langs een kiertje tussen het scherm en de behuizing.

De waterschade deed zich voor bij ongeveer 60.000 van de in totaal 100.000 Xperia-tablets die wereldwijd aan de man gebracht zijn – die andere 40.000 stuks kregen een ander productieproces. In Europa zijn er 26.000 exemplaren verkocht. Het is niet bekend hoeveel er daarvan precies aangetast zijn. De beschadigde toestellen gaan niet terug naar de fabriek, maar kunnen wel gratis hersteld worden.

Als gevolg van het lek, haalt de Japanse fabrikant de Xperia Tablet S voorlopig uit de verkoop. Wanneer het toestel opnieuw verkrijgbaar zal zijn, is nog niet duidelijk.

Update: Sony-woordvoerster An Glorieus bevestigt dat er zich een productiefout heeft voorgedaan bij 60.000 van de in totaal 100.000 verkochte Xperia-tablets, maar volgens haar zijn er vooralsnog geen noemenswaardige incidenten gebeurd. “Er is wel degelijk een kans dat er waterschade zou optreden, maar juist om dit te voorkomen, bieden wij de tabletgebruikers de mogelijkheid om hun toestel te laten herstellen. Dat kan vanaf eind oktober”, aldus Glorieus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content