Sony laat je nu ook games van PS4 naar Android streamen

Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

Sony komt met een ‘Remote Play’ app voor Android. Die app moet het mogelijk maken om videogames van je console te streamen naar een smartphone of tablet.

De update vormt een uitbreiding op het bestaande gamma aan Remote Play-opties van Sony. Specifieke Sony smartphones (zoals de Xperia toestellen) kunnen al games streamen sinds 2014, maar nu kan je dat dus ook met alle smartphones en tablets die Android 5.0 of recenter draaien. Eerder dit jaar bracht het bedrijf al een gelijkaardige app uit voor iOS-toestellen. Streamen naar je Windows- of Mac-computer kan al sinds 2016.

Sony kondigde de app aan voor versie 7.00 van zijn systeemsoftware. De update komt later deze week uit. Naast Remote Play brengt de update een uitbreiding voor de ‘party chat’ functie. Die laat je nu met 16 in plaats van 8 mensen tegelijk babbelen.

Opvallend, met die update verwijdert Sony ook de ingebakken Facebook-integratie. Rechtstreeks screenshots en trofeeën naar je Facebook timeline posten is dan niet meer mogelijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content