Sony lanceert PlayStation Vita

De Vita is de opvolger van de draagbare spelconsole PSP.

Het Japanse technologieconcern Sony heeft maandag bij de start van de videospellenbeurs E3 in Los Angeles enkele nieuwigheden voorgesteld. Zo wordt de PlayStation Vita de opvolger van de draagbare spelconsole PSP, en krijgt de spelconsole PlayStation 3 een 3D-scherm.

De PlayStation Vita heeft onder meer een touchscreen en een aanrakingsgevoelige achterzijde, samen met meer “klassieke” joysticks en drukknoppen. De mobiele spelconsole wordt eind dit jaar gelanceerd en zal in Europa vanaf 249 euro te koop zijn.

Met de Vita wil Sony opnieuw marktaandeel afsnoepen van concurrenten als Microsoft en Nintendo. Van de PSP werden wereldwijd meer dan 70 miljoen exemplaren verkocht.

Vanaf de herfst biedt Sony ook een 3D-scherm aan voor de PlayStation 3. Daarmee zouden twee spelers die tegelijkertijd spelen niet langer elk op een half scherm moeten kijken, maar krijgen ze een afzonderlijk 3D-beeld te zien. De Amerikaanse prijs voor het scherm en bijbehorende 3D-bril bedraagt circa 500 dollar.

Sony onderzoekt ondertussen twee nieuwe mogelijke inbraken door hackers. De veelvuldige aanvallen de voorbije weken hebben het bedrijf mogelijk al 14 miljard yen (120 miljoen euro) gekost dit jaar.

Bron: Belga

Partner Content