Sony lanceert slim horloge met belfunctie en NFC-ondersteuning

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Sony heeft een nieuwe smartwatch gelanceerd. Die is waterdicht, heeft een telefoonfunctie en beschikt over NFC-ondersteuning zodat je het toestel draadloos in verbinding kunt brengen met je smartphone.

Sony lanceert een soort Android-smartphone voor rond je pols: de SmartWatch 2.

Al fungeert het slimme horloge (het is de tweede generatie) eerder als een soort tweede scherm voor je telefoon. Dankzij de contactloze communicatietechnologie NFC (Near Field Communication), kan je het in verbinding brengen met je smartphone, en kan je draadloos informatie uitwisselen tussen de twee apparaten. Uiteraard kan je er ook je tweets en Facebook-posts en e-mails op checken.

Het gadget is verder te gebruiken als afstandsbediening voor de camera en de muziekbibliotheek van je Android-toestel. Ook is er een belfunctie, en een kaarten-app om snel je route uit te stippelen. Je kunt er ook mee de douche in, want de smartwatch is waterdicht met een IP57-rating.

Het schermpje heeft een omvang van 1.6 inch en een resolutie van 220 bij 176 pixels. De smartwatch heeft een aluminium design, en komt vanaf september in verschillende kleuren beschikbaar. Het prijskaartje is nog niet bekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content