Sony maant media aan te stoppen met berichtgeving over hackschandaal

Amy Pascal van Sony Pictures, van wie racistisch getinte grappen over Obama uitlekten bij de hacking. © Belga

Sony Pictures dreigt met juridische stappen tegen Amerikaanse media die over de hacking bij de filmstudio blijven berichten, in een poging om de toevloed aan onthullingen over de buitgemaakte interne documenten te stoppen.

Verschillende Amerikaanse media kregen zondag een brief in de bus van een advocaat van het filmconcern, met het verzoek om geen verdere berichten over de gehackte informatie vrij te geven. Onder meer de New York Times en de Hollywood Reporter ontvingen zo’n brief. Dat meldt de technologieblog Re/code, die een versie van de brief publiceerde.

Vervolging

Bij verdere berichten over het hackschandaal zal Sony Pictures die media ‘vervolgen voor eventuele verliezen of schade door de openbaarmaking’, luidt het. Verder vroeg Sony de media nog om kopieën die ze reeds in hun bezit hebben te vernietigen.

Racistisch getinte grappen over Obama

De hackers hadden na hun zware aanval eind november onder andere de inhoud van e-mails van verschillende topmanagers van Sony Pictures op het internet gezet. Dit archief wordt al dagen door Amerikaanse media doorgespit.

Daardoor kwamen onder andere racistisch getinte grappen van topvrouw Amy Pascal over de Amerikaanse president Barack Obama aan het licht, alsook plannen voor een gecoördineerde aanpak van de filmstudio’s tegen de verspreiding van illegale kopieën via het internet. (Belga/MI)

Partner Content