Sony onthult waterdichte Xperia Tablet Z

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Sony heeft op het Mobile World Congress een waterresistente en superdunne 10.1 inch tablet voorgesteld, de Xperia Tablet Z. Dankzij de ingebouwde NFC-technoligie kan content vlotjes overgezet worden op Sony-televisies, speakers en smartphones.

Sony heeft op het Mobile World Congress een waterresistente en superdunne 10.1 inch tablet voorgesteld, de Xperia Tablet Z. Dankzij de ingebouwde NFC en dlna-technologie kan content vlotjes overgezet worden op Sony-televisies, speakers en smartphones. Neen, een phablet heeft Sony niet voorgesteld in Barcelona, hoewel dat gerucht de voorbije dagen toch een eigen leven was gaan leiden. De Japanse technologiegigant hield het bij de introductie van zijn nieuwe high end Android 4.1-tablet, de HD Xperia Tablet Z (die overigens 4G ondersteunt).

Volgens de ceo van Sony Mobile Communications, Kunimasa Suzuki, is de Tablet Z het dunste (6,9 millimeter) en het lichtste (minder dan 500 gram) toestel op de markt in de 10.1-inch productcategorie.

En net zoals dat het geval is bij de op de CES voorsgestelde Xperia Z-smartphone, is de nieuwe tablet van Sony een toestel dat water- en stofresistent is, zodat hij gemakkelijk kan worden meegenomen naar het strand of naar het openluchtzwembad.

Sony heeft net zoals zovele andere fabrikanten goed begrepen dat smartphones een interessant opstapje zijn naar andere producten van hetzelfde huis, wat maakt dat er veel aandacht wordt besteed aan het ecosysteem rond de Tablet Z.

Content zoals filmpjes, foto’s en songs kunnen dankzij de ‘One Touch’-functionaliteit bijvoorbeeld vlotjes overgezet worden op Sony-televisies en naar (draadloze) Sony-headsets en -speakers. Omdat heel wat producten uit de Sony-familie intussen voorzien zijn van NFC-technologie (dit jaar nog moet het aantal afklokken op 35), kan dat zelfs simpelweg door de toestellen tegen elkaar te houden.

Met de ‘TV Side View’-app krijg je second screen-gewijs een overzicht van de programma’s die er spelen op televisie, kan je reviews lezen en ook commentaar geven op Twitter. En tijdens de zomermaanden lanceert Sony een nieuwe Walkman-app voor de Xperia-toestellen waarmee niet alleen de lokaal opgeslagen content kan worden afgespeeld, maar ook meer dan 18 miljoen songs uit de Music Unlimited-catalogus.

Overigens krijgen gebruikers via de Xperia-toestellen toegang tot meer dan 100.000 films en televisieseries uit het Sony Entertainment Network. En zoals vorige week is bekend gemaakt, wordt het straks mogelijk om via de PlayStation App (iOS, Android) je Xperia-toestel te gebruiken als second screen voor de toekomstige PlayStation 4-spelletjes (om in game maps te checken bijvoorbeeld).

De Xperia Tablet Z heeft een Snapdragon S4 Pro 1.5 GHz quadcore-processor aan boord en werkt met SGB RAM. Op de achterzijde is een 8 megapixel camera voorzien, de voorkant moet het doen met een 2 megapixel-equivalent.

Het toestel zou vanaf de lente ook in België verkrijgbaar moeten zijn voor een prijs die schommelt rond de 500 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content