‘Sony overweegt te stoppen met tv’s en smartphones’

. © AFP

Het nieuwe plan om Sony uit het slop te halen sluit volgens bronnen niet uit dat het bedrijf stopt met smartphones en tv’s.

Volgens Reuters staat de top van Sony na de cyberaanvallen rond The Interview nu pas voor zijn grootste uitdaging: het bedrijf terug laten bloeien, met in het bijzonder aandacht voor de verlieslatende tv- en smartphoneafdeling van het bedrijf. Voor dit fiscaal jaar, dat voor Sony afloopt in maart, verwacht het bedrijf een netto verlies van 230 miljard yen (1,67 miljard euro) en zal het voor het eerst geen dividend uitkeren. Al zijn er ook positieve verhalen, zo doet de PlayStation 4 het zeer goed ten opzichte van concurrenten.

Door de financiële situatie is het een optie dat Sony voor zijn tv’s en smartphones op zoek gaat naar een koper of een joint-venture. Dat beweren bronnen van Reuters die ‘bekend zijn met de denkwijze van de bedrijfsleiding’. De bron voegt er aan toe dat er momenteel geen concrete plannen zijn, maar dat elk segment kan worden afgestoten.

Sony weigerde in 2013 nog om zijn entertainmentpoot te verkopen op vraag van de invloedrijke hefboomfonds manager Daniel Loeb. Maar vorig jaar werd de pc-afdeling (het Vaio-merk) van de hand gedaan en sinds het aantreden van ceo Kazuo Hirai in april 2012 voerde het bedrijf ook enkele stevige ontslagrondens door.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content