Sony pakt uit met nieuwe smartphones, wearables, een tablet en meer

Voor ieder wat wils bij Sony. Op IFA stelt het de Xperia Z3 voor samen met een compacte versie en een goedkopere E3-model. Daarnaast leren we de Z3-tablet kennen alsook de Smartwatch 3, Smartband Talk en andere nieuwigheden.

Voor ieder wat wils bij Sony. Op IFA stelt het de Xperia Z3 voor samen met een compacte versie en een goedkopere E3-model. Daarnaast leren we de Z3-tablet kennen alsook de Smartwatch 3, Smartband Talk en andere nieuwigheden.

Smartphones

In het topsegment levert Sony de Xperia Z3, een 5,3 inch smartphone met afgerond aluminium frame en hard glas. Het toestel heeft een dikte van 7,3 millimeter en weegt 152 gram en is stof- en waterdicht (IP65 of als alle aansluitingen zijn afgesloten IP 68). Het toestel is beschikbaar in het wit, zwart, koper of zilvergroen. verder heeft het vergelijkbare, maar iets betere, specificaties dan voorganger Z2 met deze keer een Snapdragon 801 processor (quad core) aan 2,5 Ghz, 3 GB RAM en 16 of 32 gigabyte opslag. De camera heeft een lens van 20,7 megapixel.

Dit is de Xperia Z3 smartphoneDe Z3 heeft ook een compact-versie: hetzelfde toestel maar met een 4,6 inch scherm, 2 GB RAM en een gewicht van 129 gram. Beide toestellen hebben onder meer de mogelijkheid om muziekbestanden (mp3 en aac) te upscalen naar een hogere kwaliteit met de DSEE HX-technologie.

De Z3 Compact.

De Xperia E3 moet dan weer het lagere segment aanspreken. Het krasbestendige 4,5 inch scherm moet in de meeste omstandigheden meekunnen. Onder de motorkap vinden we hier een Snapdragon 400 quadcore processor aan 1,2 Ghz. De cameralens beschikt over 5 megapixel.

Tablet

Als we hoger gaan in inches dan komlen we uit bij de Xperia Z3 Tablet Compact. Een Androidtoestel van 8 inch dat 6,4 millimeter dik is en 270 gram weegt. Het toestel zit in een afgerond frame en beschikt over een FRP-paneel. Net zoals de twee smartphones uit de Z3-reeks is het toestel stof- en waterdicht.. De lancering is voor de herfst.

De Xperia Z3 Tablet Compact

Smartwatches

De Smartwatch 3 is Sony’s nieuwste slim horloge dat je in combinatie met compatibele smartphones en tablets gebruikt. Het toestel meet je gezette stappen en bewegingen, houdt je slaappatroon bij en heeft een log van al je foto’s, muziek, telefoongesprekken en berichten via de Lifelog app. Het toestel beschikt over een gps en heeft 4 gigabyte opslagruimte. Er is ondersteuning voor Android Wear en je kan er mee communiceren via je smartphone alsook muziek vanaf je telefoon beluisteren.

De Smartbank Talk biedt dan weer handenvrij bellen en ondersteuning voor gesproken commando’s aan. Dit toestel beschikt over een e-paper scherm. Beide toestellen zien we vanaf dit najaar verschijnen.

En dan zijn er nog…

Nieuwe fototoestellen: de systeemcamera ILCE-QX1 met verwisselbaar objectief en de compactcamera DSC-QX30 met 30x optische zoom. De DSC QX10 krijgt tenslotte ene koperen en roze uitvoering.

Voor de fans van actievideo’s is er de Action Cam Mini HDR-AZ1VR, een handig vast te maken camera van 63 gram met een zichthoek van 170 graden. Ook voor de liefhebbers van de walkman, headsets en draagbare versterkers komt er binnenkort nieuw speelgoed op de markt.

Tot slot zet Sony op IFA ook zijn S90B-reeks in de kijker, dit is de in augustus aangekondigde lijn van 4K-televisietoestellen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content