Sony pakt uit met waterdichte 4K smartphone

Sony Z5 © .

Op IFA stelt Sony drie waterdichte smartphones voor waarvan er ééntje beelden in 4K kan afspelen. Maar heeft dat ook nut?

Het gaat op de Z5, de Z5 compact en de Z5 Premium. Allen hebben ze een 64 bits octacore Qualcomm Snapdragon 810 processor, een vingerafdrukscanner aan de powerknop en een snelle oplaadfunctie. De camera is telkens een 23 megapixel camera (5 megapixel vooraan) met een autofocus van amper 0,03 seconden.

De Z5 compact meet 4,6 inch en kost 599 euro. De gewone Z5 meet 5,2 inch en kost 749 euro. Beide toestellen zijn vanaf oktober beschikbaar. De Z5 Premium (5,5 inch) volgt in november voor 849 euro.

Sony concentreert zich al enkele jaren met succes op waterdichte toestellen. Deze keer pakt het voor de Z5 Premium uit met een 4K scherm waardoor je beelden op zeer hoge resolutie kan bekijken.

Al stellen we ons ook de vraag bij het effectieve nut van zoveel beeldpunten op een scherm van 5,5 inch. Beelden in 4K (of UHD, Ultra High Definition) zijn weliswaar veel scherper dan beelden in 1080p (Full HD). Maar in praktijk ga je een ernstig kwaliteitsverschil pas merken op een computerscherm of een groot tv-toestel.

Sony Z5
Sony Z5© .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content