Sony stapt in de dronesector

Een van de drones van Aerosense. © .

In de eerste helft van volgend jaar wil Sony dronediensten leveren. Op die manier kan het een deel van zijn smartphonetechnologie ook in andere markten gebruiken.

Het gaat om de joint-venture Aerosense Inc. die het samen met Japanse roboticabedrijf ZMP vorige maand heeft opricht. Daarbij heeft Sony met 50,005 procent van de aandelen een kleine meerderheid.

Het bedrijf begon deze maand zijn activiteiten en intussen is er ook een eerste video klaar van een testvlucht. Daarin zien we hoe een drone verticaal opstijgt en vervolgens horizontaal rondvliegt.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De bedoeling is om dronediensten, dus geen drones zelf, te leveren in sectoren als bouw, logistiek en landbouw. Het gaat daarbij onder meer om geautomatiseerde drones die beelden kunnen maken en verwerken in de cloud om bijvoorbeeld te meten, observeren of inspecteren. Dat geeft Sony de gelegenheid om een deel van zijn camera- en smartphonetechnologie ook in andere markten in te zetten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content