Sony stelt eigen smartphones voor

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Een week na het uitkopen van Ericsson, stelde Sony twee nieuwe smartphones voor die dus onder de Sony-merknaam uitgebracht worden.

Een week na het uitkopen van Ericsson, stelde Sony twee nieuwe smartphones voor die dus onder de Sony-merknaam uitgebracht worden.

Onder enorm veel belangstelling – naar verluidt kwamen zo’n 1000 journalisten en bloggers opdagen – heeft Sony de Xperia P en Xperia U voorgesteld. Samen met de eerder al aangekondigde Xperia S vormen ze de NXT-lijn waar Ericsson dus helemaal niets meer mee te maken heeft. Amper een week geleden nog rondde Sony de uitkoop van Ericsson af ter waarde van meer dan 1 miljard euro.

Beide toestellen draaien onder het Android-besturingssysteem – nog geen Ice Cream Sandwich, maar een upgrade voor de meegeleverde Gingerbread-versie (2.3) wordt wel beloofd tegen het volgende kwartaal. Beide toestellen hebben een 1 GHz dual core processor aan boord, waarbij de Xperia P ook een 4-inch scherm en 8-megapixelcamera heeft. Via een dockingstation kan het toestel met hdmi op televisie aangesloten worden. Ook DL NA behoort tot de mogelijkheden.

NFC ingebouwd Een eyecatcher in de Xperia P is zonder meer de ingebouwde nfc-chip (near field communication). Je kan dus de Smarttags van Sony – noem ze gerust nfc-jetons – gebruiken. Op het Mobile World Congress toont Sony hoe je bijvoorbeeld automatische acties op je gsm kan programmeren van zodra je zo’n smarttag (net niet) aanraakt met je smartphone. De idee is dat je dan bijvoorbeeld thuis ‘incheckt’ waarna het profiel van de smartphone zich aanpast en bijvoorbeeld meteen je favoriete ’thuis-apps’ opgestart worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content