Sony stopt met e-readers in Europa

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Sony gaat geen nieuwe reader voor e-boeken meer maken. De fabrikant acht de markt te klein.

Sony heeft geen plannen om een nieuwe e-reader te maken. Dat bevestigt de fabrikant aan BBC, nadat de Duitse website Lesen uitpakte met het nieuws. Sony ziet niet langer een voldoende grote afzetmarkt voor e-readers.

De huidige PRS-T3 zal dus de laatste e-reader zijn die Sony verkoopt in ons land – tot zolang de voorraad strekt. De beslissing komt niet helemaal onverwacht, aangezien Sony buiten Japan ook al gestopt was met het verkopen van e-boeken. Sony-klanten in de Verenigde Staten en Europa werden sindsdien doorverwezen naar de e-boekenwinkel van concurrent Kobo. In Japan blijft Sony vooralsnog wel e-boeken en readers aanbieden.

De markt voor aparte e-readers zit volgens onderzoeksbureau Gartner in dalende lijn, als gevolg van de opkomst van smartphones, tablets en ‘phablets’. Amazon is met het Kindle-gamma de meest populaire e-reader. Andere aparte e-readers worden nog verkocht door onder meer Icarus, Autovision, BeBook en Kobo. Die laatste werd pas nog overgenomen door het Japanse e-commercebedrijf Rakuten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content