Sony stopt met productie optische schijven

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Sony stopt volgend jaar met de productie van optische schijven voor het gebruik in computers.

Sony stopt volgend jaar met de productie van optische schijven voor het gebruik in computers. Na de verliezen in het boekjaar 2011 heeft Sony een herstructureringsplan uitgewerkt met een sluiting van verlieslatende divisies.

Na de verkoop van de chemische afdeling en een inkrimping van een productie-eenheid van mobiele telefoons, gaat nu ook de Sony Optiarc Inc voor de bijl. Deze divisie produceert optische CD en DVD-schijfeenheden voor gebruik in computers.

Tegen maart volgend jaar zou de divisie zijn opgedoekt. Hoewel goed voor ca. 10 à 15 procent van de markt van optische schijven, was de afdeling verlieslatend door de krimpende markt van notebook computers, en de scherpere concurrentie van bedrijven in andere landen.

De afdeling stelt ca. 90 personen tewerk in Japen, en ca. 300 in de rest van de wereld. Optiarc startte in 2006 als een joint venture met NEC, en werd in 2008 voor 100 procent een dochteronderneming van Sony.

Tegen maart volgend jaar wil Sony het personeelsbestand met 10.000 personen verminderen, waarbij ook België in de klappen deelt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content