Sony toont veelzijdige noise-cancelling hoofdtelefoon

Sony MDR-1000x © .

Op IFA presenteert Sony een nieuwe noise-cancelling headset die geluiden actief wegfiltert en muziek omzet naar high-resolution audio.

De MDR-1000x kan zich volgens Sony automatisch afstemmen op je omgeving, zo krijg je een ander soort geluidsonderdrukking afhankelijk of je op kantoor, op de trein of op het vliegtuig zit. Ook heeft de hoofdtelefoon een Quick Attention modus: leg je je handpalm op de buitenkant van de headset, dan schakelt de noise-cancelling even uit.

Extra interessant is dat de hoofdtelefoon, die ook draadloos via Bluetooth kan werken, alle soorten audio, ook gecomprimeerde nummers, kan upscalen naar high-resolution audio met het ingebouwde DSEE HX-systeem, wat een veel betere geluidskwaliteit belooft.

De MDR-1000x heeft een ingebouwde oplaadbare batterij die tot twintig uur kan spelen. De hoofdtelefoon is opvouwbaar, wordt meegeleverd met een hoes en is vanaf oktober beschikbaar voor 400 euro in de Benelux.

Sony MDR-1000x
Sony MDR-1000x© .

De mark van noise-cancelling headsets is een niche, maar is bijzonder interessant voor wie regelmatig op het vliegtuig stapt of een rumoerige kantooromgeving wil wegfilteren. Met de nieuwe MDR-1000x gaat het bedrijf onder meer de concurrentie aan met de Bose Quietcomfort 35.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content