Sony verkocht al 4,2 miljoen Playstation 4-consoles

© ImageGlobe

Sony laat weten 4,2 miljoen exemplaren van de PlayStation 4 verkocht te hebben. De Japanse elektronicagigant stelde ook zijn nieuwe streaming-gamedienst voor.

De Japanse elektronicagigant Sony laat weten 4,2 miljoen exemplaren van de nieuwe spelconsole PlayStation 4, die in november gelanceerd werd, verkocht te hebben. Dinsdag stelde het merk ook zijn nieuwe streaming-gamedienst voor.

Met die verkoopcijfers steekt Sony aartsrivaal Microsoft voorbij, die haar Xbox One op hetzelfde moment op de markt bracht. Op 28 december waren er “meer dan 4,2 miljoen PS4’s over de toonbank gegaan”. De spelconsole werd op 15 november in de Verenigde Staten en op 29 november in Europa gelanceerd.

De Japanse groep hoopt tegen eind maart 5 miljoen exemplaren te bereiken. “We zitten heel dicht bij ons streefcijfer en de verkoop blijft sterk groeien. We gaan zeer zeker onze doelstelling halen” vertelde een tevreden Philippe Cardon, de CEO van Sony Computer Entertainment Frankrijk, aan het persagentschap AFP.

Maandag had Microsoft al bekend gemaakt dat er sinds 22 november drie miljoen Xbox One’s verkocht zijn. De Playstation 4 en de Xbox One zijn rechtstreekse concurrenten in de sector van de spelconsoles. Voor de eerste keer werden twee rivalen met slechts enkele dagen tussentijd op de markt gebracht.

De Japanse groep laat nog weten dat ze tot nu toe 9,7 miljoen spellen voor PS4 verkocht heeft, wat neerkomt op twee spellen per console, en het aantal geabonneerden op haar onlinedienst PS+ bijna verdubbeld heeft (+90%). Dat abonnement is verplicht om online op de PS4 te kunnen spelen.

PlayStation Now

Verder heeft de Japanse groep Playstation Now, een nieuwe streaming-gamedienst, voorgesteld op de internationale high-techbeurs CES in Las Vegas. De games zullen online beschikbaar zijn zonder dat de speler ze hoeft te downloaden.

Het merk zal de dienst, die binnen zes maanden officieel in de Verenigde Staten uitkomt, nog deze maand beginnen testen. Dankzij de dienst zullen de spelers toegang krijgen tot de games die werden ontworpen voor de spelconsoles van de vorige generaties. Tot grote spijt van de PS4-gebruikers zijn die namelijk niet rechtstreeks compatibel met de PS4. (Belga)

Partner Content