Sony waarschuwt voor overstap naar Windows 10

Sony waarschuwt gebruikers van al zijn onder Windows draaiende apparaten nog even te wachten met een overstap naar Windows 10. Het bedrijf kan een volledige compatibiliteit nog niet garanderen en is nog volop aan het testen.

In een boodschap aan eigenaren van VAIO-laptops waarschuwt het bedrijf met klem nog niet te upgraden naar Windows 10. Er is een gerede kans op software/driver corruptie, volgens het bedrijf. Er zijn nog geen Windows 10-drivers beschikbaar voor de systemen.

Sony noemt geen specifieke modellen waar de waarschuwing voor geldt, wat betekent dat voor al zijn onder Windows draaiende systemen serieuze terughoudendheid betracht moet worden bij het upgraden.

Wie toch begint met de upgrade moet er rekening mee houden dat enkele onderdelen of features niet meer werken zoals bedoeld. De gevolgen daarvan kunnen crashes zijn en zelfs schade aan de hardware die kan uitdraaien op het verlies van alle gegevens.

Sony denkt in de loop van deze maand in elk geval de testen af te ronden en informatie te kunnen geven over compatibiliteit.

Sony is de enige pc-leverancier die een dergelijke waarschuwing geeft.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content