Sony waarschuwt voor oververhitting Vaio-laptops

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Sony heeft een oververhittingsprobleem vastgesteld bij ruim 500.000 Vaio-laptops. Klanten worden verzocht het BIOS te updaten.

Sony heeft een oververhittingsprobleem vastgesteld bij ruim 500.000 Vaio-laptops. Klanten worden verzocht het BIOS te updaten.

Fabrikant Sony waarschuwt eigenaars van een Vaio-laptop uit de C- en F-serie voor mogelijke oververhitting. Dat kan tot gevolg hebben dat bepaalde plastic onderdelen beginnen te smeulen, en mogelijk vervormen en zelfs een potentieel verbrandingsgevaar opleveren. In totaal gaat het om meer dan een half miljoen laptops waarvan een deel ook in Europa verkocht zijn: de reeksen F11 en CW2.

Wie in het afgelopen half jaar zo’n laptop gekocht heeft wordt niét verzocht om het toestel in te leveren, maar dient de BIOS-firmware te updaten: een karwei die voor niet-techneuten toch niet zonder risico is. Of jouw laptop bij de ‘slachtoffers’ hoort, kom je via deze pagina op de Sony-website te weten.

Het hele verhaal doet sterk denken aan de gigantische batterijproblemen die Sony had in 2006 en 2007. De batterijen konden eveneens oververhitten en in extreme gevallen zelfs ontploffen. Omdat de batterijen aan een hele reeks fabrikanten geleverd werden, dienden zowel Toshiba, Apple, Acer als Lenovo heel wat toestellen terug te roepen. In totaal ging het toen om meer dan 9 miljoen batterijen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content