Sony wil Ericsson uit joint venture

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

De Japanse multinational Sony is van plan om zijn Zweedse …

De Japanse multinational Sony is van plan om zijn Zweedse partner Ericsson uit te kopen in hun 10 jaar geleden opgezette 50/50 joint venture Sony Ericsson. Dat schrijft The Wall Street Journal.

De joint venture Sony Ericsson wou tot de top leveranciers in de mobiele toestelmarkt behoren, maar zag de jongste jaren zijn wereldwijd marktaandeel afkalven van 8 procent in 2008 tot minder dan 2% in het jongste kwartaal. Het legt zich sinds twee jaar vooral toe op high-end toestellen.

Sony zou nu van plan zijn om Ericsson uit te kopen. Dat zou volgens analysten tussen 1 en 1,25 miljard euro kosten. De producent uit Tokyo wil de smartphones integreren met zijn andere oplossingen voor onder andere tablets, tv en Playstation-consoles. Voor Ericsson zou dat betekenen dat het definitief uit de handsetmarkt trekt en zich zoals Alcatel-Lucent enkel op de netwerken zelf gooit.

Europa zag de jongste jaren het marktaandeel van mobiele toestellen steeds meer verschuiven naar de Verenigde Staten (Apple en Blackberry) en naar Azië (ondermeer Samsung).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content