Sony wil vijf miljoen PlayStations verkopen in evenveel maanden

© ImageGlobe
Kevin Van der Auwera Coördinator online Trends.

Sony heeft een ambitieus verkoopdoel gesteld voor de nieuwe PlayStation 4. De Japanse elektronicareus wil dat tussen 15 november en 31 maart volgend jaar vijf miljoen stuks van de spelconsole over de toonbank gaan.

Dat heeft CEO Andrew House van Sony Computer Entertainment aangekondigd op de Tokyo Game Show. Als Sony dat cijfer realiseert, is dat een record voor het bedrijf.

5,5 maanden

De PlayStation 4 wordt op 15 november e.k. gelanceerd in de Verenigde Staten en Canada. Twee weken later, op 29 november, volgen 30 andere landen, waaronder België en Nederland. Tegen het einde van het fiscaal jaar, op 31 maart 2014, wil Sony vijf miljoen consoles verkocht hebben. Dat is dus op minder dan zes maanden tijd.

Ter vergelijking: Microsoft had in 2006 een volledig kalender jaar nodig om de eerste vijf miljoen stuks van zijn Xbox 360 te verkopen. De PlayStation 3, gelanceerd in november 2006, was 4,28 miljoen keer over de toonbank gegaan tegen 1 april 2007.

Opmerkelijk is bovendien dat dit keer de PlayStation 4 in Japan pas op 22 februari 2014 in de winkelrekken komt, wat het verkoopdoel dus extra ambitieus maakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content