Sony wil VR-films

© iStock
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

Sony wil ook films en series naar virtual reality brengen.

Sony wil de mogelijkheden voor zijn virtual-reality set uitbreiden naar niet-gaming gerelateerd entertainment zoals televisie en film. Dat meldt het bedrijf aan Reuters. Het zou bovendien geen plannen hebben om hun headsets beschikbaar te maken voor smartphones.

Sony is onderhandelingen gestart met mediabedrijven om meer gevarieerde ‘content’ te brengen voor de PlayStation VR headset, die op 13 oktober zou uitkomen. “We zijn nu aan het praten over enkele jaren in de toekomst,” zegt Andrew House, baas van Sony Interactive Entertainment aan Reuters, “maar het zijn interessante conversaties.”

Meer dan games

Het gamingdepartement van House is, onder meer door de PlayStation console, een van Sony’s grote inkomstenbronnen. Het krijgt echter steeds meer concurrentie van mobiele games op smartphones en probeert daarom te innoveren met bijvoorbeeld virtual reality. Hun VR headset werkt samen met de PlayStation 4 console en zal iets goedkoper zijn dan gelijkaardige headsets zoals de Oculus Rift (uitgebracht door Facebook) en de Vive van HTC. Wil Sony echter doorbreken met die VR headset, dan gaat het meer moeten bieden dan alleen maar games.

Volgens House is Sony op zoek naar deals voor televisieseries en films, maar ook ervaringen zoals museums en planetariums. Daarmee hoopt Sony een breder publiek aan te spreken. Het bedrijf zou daarvoor werken met 230 ontwikkelaars wereldwijd en hoopt op een vijftigtal titels tegen het einde van het jaar, met onder meer cartoons, muziek, karaoke en landschapsvideo’s.

En de smartphones? Die kant gaat Sony nog niet meteen uit. VR op smartphone is op dit moment de meest toegankelijke manier om virtual reality te proberen. De mobiele headsets zijn een stuk goedkoper, en in het geval van Google Cardboard zelfs gewoon gratis. House zegt dat die echter niet de beste kwaliteit leveren. “Wij focussen ons op geweldige VR spelervaringen,” vertelt hij, “En ik heb nog geen gsm- of mobile based VR-ervering gezien waar ons content team opgewonden van wordt.” (Reuters)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content