Sony Xperia Z2 filmt in 4K

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Het nieuwe smartphone-vlaggenschip van Sony, de Xperia Z2, kan filmen in 4K en filtert 98 procent van de omgevingsgeluiden.

Het nieuwe smartphone-vlaggenschip van Sony, de Xperia Z2, kan filmen in 4K en filtert 98 procent van de omgevingsgeluiden. Sony heeft op het Mobile World Congress in Barcelona de nieuwe generatie Xperia Z-toestellen boven de doopvont gehouden. Van uitzicht verschillen de toptoestellen nauwelijks van hun voorgangers, maar onder de motorkap is er wel één en ander veranderd.

Zo draaien zowel de Xperia Z2 als de Xperia Tablet Z2 beiden op de laatste Qualcomm Snapdragon chips (met een kloksnelheid van 2.3 GHz en een werkgeheugen van 3 gig), en kregen ook de batterijen, de camera’s en de displays een update.

Het fonkelnieuwe IPS-scherm met Live Color LEDs op beide toestellen zou zelfs de displays van Apple doen verbleken, en de digital noise cancelling-toepassing op de smartphone haalt volgens Sony tot 98 procent van de omgevingsgeluiden uit de lucht (wanneer je de bijgeleverde DNC-koptelefoon gebruikt). Dat kan handig zijn wanneer je in het vliegtuig naar muziek wil luisteren, of op de trein een filmpje wil bekijken.

De meest opvallende feature op de Z2-telefoon is echter het feit dat hij filmt in 4K met zijn 20.7 megapixel camera. Daarmee is Sony de derde smartphonebouwer na LG en Acer die uitpakt met een 4K-apparaat (en hebben we een nieuwe trend gespot). Net zoals de Xperia Tablet Z2 is de high end-smartphone van Sony stof- en waterdicht, en draait hij op Android 4.4.

De Xperia Tablet Z2 zou met zijn 6,4 millimeter de dunste tablet ter wereld zijn, en met een gewicht van 450 gram ook de lichtste. De batterij zou het nu 10 uur moeten uitzingen, en de camera op de achterzijde is voortaan een exemplaar van 8 megapixel. Om een betere geluidservaring te verkrijgen werden de speakers naar de voorkant van het toestel verplaatst.

Om de lancering van de Xperia Z2 in maart voldoende luister te geven, gaat Sony gratis content verspreiden van niemand minder dan Michael Jackson. De Xperia Z2 is te koop vanaf 699 euro, de Tablet Z2 verandert van eigenaar vanaf 499 euro (voor de 16 gig-versie).

SmartBand Sony heeft in Barcelona ook zijn nieuwe digitale polsbandje getoond, de SmartBand. Gekoppeld aan de LifeLog-app kan je daarmee bijvoorbeeld je dagelijkse activiteiten bijhouden op je smartphone (zien hoeveel kilometer je gewandeld of gelopen hebt en hoeveel calorieën daarbij verbruikt werden).

SmartBand wil echter meer zijn dan een activitytracker à la FitBit. De nieuwe wearable van Sony brengt ook je slaappatroon in kaart en begint te trillen wanneer iemand je een sms’je gestuurd heeft, of wanneer je gebeld wordt.

Sony werkt trouwens aan nog andere ‘SmartWear’-oplossingen, en wil een heus ecosysteem van apparaatjes uitbouwen. Zo toonde ceo Kunimasa Suzuki van Sony Mobile in Barcelona nog een concept van een draagbare ‘handenvrije’ camera die je rond je nek kan hangen.

Al de nieuwe Sony-toestellen worden wereldwijd gelanceerd in maart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content