Sophos integreert Utimaco

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Een jaar na de aankondiging heeft de Engelse securityspecialist Sophos nu Utimaco, een producent van encryptietechologie, volledig geïntegreerd.

Een jaar na de aankondiging heeft de Engelse securityspecialist Sophos nu Utimaco, een producent van encryptietechologie, volledig geïntegreerd.

Met het afronden van de integratie vormt de Benelux-vestiging van Utimaco – gevestigd in Oosterhout, nabij Breda – voortaan de entiteit Sophos Benelux. Dat is meteen ook de eerste rechtstreekse vertegenwoordiging van het securitybedrijf in de Benelux, waar de verdeling door Cyprys werd verzorgd.

Managing director Gauthier Van Daele stelt dat de huidige locatie van de vestiging wordt behouden, dat Cyprys doorgaat met de distributie en dat ook de eigen Utimaco encryptietechnologie verder wordt ontwikkeld. Met Cyprys en de eigen mensen samen zullen de Sophos-producten in de Benelux door zo’n 30 mensen worden ondersteund.

Voor Van Daele zal de uitdaging er vooral in bestaan om het merk ‘Sophos’ en zijn producten in België meer bekendheid te geven. Als B2B-leverancier kan Sophos immers niet voortbouwen op een naambekendheid bij eindgebruikers en consumenten. “Sophos staat wereldwijd in de top drie”, erkent Van Daele, “maar niet in België. Het is dan ook een topprioriteit om Sophos in België en Luxemburg op de kaart te zetten en in Nederland te versterken.” Hij rekent daarvoor op de Sophos-producten (zowel voor Windows, Linux en Macos), waarin ook de Utimaco encryptietechnologie wordt verweven. Het Sophos-gamma omvat zowel eindpuntproducten als gateway- en beheerproducten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content