Sopra koopt Callataÿ & Wouters

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Het Belgische Callataÿ & Wouters, gespecialiseerd in software voor de banksector, is overgenomen door de Franse Sopra-groep.

Het Belgische Callataÿ & Wouters, gespecialiseerd in software voor de banksector, is overgenomen door de Franse Sopra-groep.

Het Belgische Callataÿ & Wouters, opgericht in 1983, levert it-oplossingen voor banken. De firma draait een omzet van zo’n 80 miljoen euro met 600 mensen. Topproduct is Thaler dat het bedrijf zowel positioneert als een geïntegreerde software die het geheel van activiteiten van een bank overspant, als als een modulair pakket voor specifieke activiteitensectoren. Thaler wordt gebruikt door ruim 40 banken in 15 landen.

Sinds enkele maanden ging het gerucht dat Callataÿ & Wouters op zoek was naar een partner. Uiteindelijk kondigt de Sopra-groep aan dat ze een meerderheidsaandeel genomen heeft in het bedrijf en dat er Thaler en de eigen financiële oplossingen ‘Evolan’ zullen geïntegreerd worden. De pro forma omzet van Evolan klokt af op 115 miljoen euro (software en diensten). De transactie maakt deel uit van het plan van Sopra om een Europese leider te creëren in banksoftware.

Volgens het persbericht worden de oprichters en het management van Callataÿ & Wouters betrokken bij het integratieproject. De transactie zou in het eerste kwartaal van 2012 worden afgerond.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content