‘SpaceX kocht beschuldigingen over grensoverschrijdend gedrag Musk af’

Elon Musk, CEO van SpaceX © Getty Images

Het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft in 2018 een kwart miljoen dollar (236.000 euro) betaald aan een stewardess die eigenaar en multimiljardair Elon Musk beschuldigde van grensoverschrijdend gedrag.

Musk zou de vrouw tijdens een vlucht hebben betast en zijn lid hebben laten zien, schrijft nieuwssite Insider (het vroegere Business Insider) op basis van documenten en gesprekken met indirect betrokkenen. Hij zou de vrouw ook een paard hebben beloofd in ruil voor een erotische massage.

Het incident vond plaats in 2016 aan boord van een van de zakenvliegtuigen van SpaceX. De vrouw was destijds als stewardess in dienst van het bedrijf. Volgens bronnen van Insider negeerde ze het gedrag van haar baas.

Twee jaar later kreeg ze het gevoel dat hierdoor haar carrièrekansen bij SpaceX waren verminderd en diende ze alsnog een officiële klacht in tegen Musk. SpaceX stelde daarop voor haar arbeidsovereenkomst voor 250.000 dollar af te kopen, op voorwaarde dat ze niets over wat was gebeurd naar buiten zou brengen. Insider schrijft zonder medeweten van de vrouw benaderd te zijn door een vriendin van haar, die ook de documenten deelde.

Partner Content