Speculatie over Option-deal met Microsoft

© Belga
Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Het Option-aandeel steeg sinds begin dit jaar al meer dan 50 procent.

Het Option-aandeel steeg sinds begin dit jaar al meer dan 50 procent. De verklaring ligt mogelijk bij speculatie over een deal met Microsoft.

Het aandeel van Option, op zich nog weinig waard na de moeilijke periode die het bedrijf beleefde, steeg de voorbije weken van 30 naar 57 cent vanochtend. Een dermate sterke stijging dat de aandacht van beurswaakhond FSMA gewekt is. Omdat de jaarresultaten pas volgende week gepubliceerd worden, kan de verklaring bij speculatie gezocht worden. Speculatie over het Mobile World Congress in Barcelona van volgende week, achterhaalde de krant De Standaard.

Op die beurs zou Microsoft de bèta van Windows 8 onthullen, waarin mogelijk ook een stukje Option-technologie is opgenomen. Het zou, zo wordt er volop gespeculeerd, kunnen gaan om ‘uCan Connection Manager’, een toepassing die het gebruik van mobiele datanetwerken optimaliseert. Drie jaar geleden, op het Mobile World Congress, kwam Option met de software op de proppen.

Tegenover De Standaard houdt Option-ceo Jan Callewaert het op een dubbelzinnig: “‘Microsoft is in volle evolutie, en wij hebben het afgelopen jaar ook een transformatie doorgevoerd. Zo komt alles wat bij elkaar.” Er zou volgens hem al eerder Option-technologie in Windows 8 zijn opgenomen, zonder dat daarover werd gecommuniceerd, maar het ging niet om uCan Connection Manager.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content