Splunk neemt concurrent over

© Istock

Splunk, dat zich specialiseert in het analyseren van (big) data, neemt een bedrijf over waar het enkele jaren geleden nog mee in de clinch lag.

Concurrent Rocana komt voor een niet nader genoemd bedrag in handen van Splunk. Zowel de technologie, intellectuele eigendom als een aantal werknemers maken de overstap.

Rocana kwam in 2015 in het vizier van Splunk toen het bedrijf een blog liet schrijven waarin het zijn eigen technologie vergeleek met die van Splunk. Dat leidde tot enkele juridische dreigementen tegenover Rocana.

Splunk is vooral bekend voor zijn machine data en analytics platform. De technologie van het bedrijf analyseert onder meer logbestanden en is ook als open source versie beschikbaar (al vereist dat meer sleutelwerk).

Splunk werd vorige week opnieuw het voorwerp van vergelijking. Deze keer was het Larry Ellison van Oracle die zijn eigen deels geautomatiseerde beveiligingsoplossing omschreef als eentje die veel verder ging dan wat Splunk momenteel doet. Ook hier liet Splunk zich niet zomaar in de hoek duwen en zette het bedrijf de miljardair op zijn plaats met reactie voorzien van het nodige sarcasme.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content