Spotify haalt 250 miljoen dollar op

Muziekstreamer Spotify heeft 250 miljoen dollar opgehaald. Daardoor wordt het bedrijf momenteel op meer dan vier miljard dollar geschat.

Muziekstreamer Spotify heeft 250 miljoen dollar (185,4 miljoen euro) opgehaald. Daardoor wordt het bedrijf momenteel op meer dan vier miljard dollar geschat. Details van de deal zijn officieel niet bekend maar anonieme bronnen zeggen zowel aan Reuters als de Financial Times dat de voornaamste investeerder Technology Crossover Ventures is.

In totaal heeft Spotify de afgelopen jaren meer dan 400 miljoen dollar (269,65 miljoen euro) opgehaald. Het bedrijf haalde in 2012 een omzet van 435 miljoen euro, een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Maar tegelijk zag het ook zijn verlies toenemen van 45,4 miljoen euro naar 58,7 miljoen euro.

Spotify kan de extra investering gebruiken om zijn muziekstreamer in nieuwe markten, zoals Japan, te lanceren, of om beter te concurreren met andere spelers. Vandaag telt spotify 24 miljoen actieve gebruikers in 32 landen, maar slechts 6 miljoen betalende gebruikers.

Ter vergelijking: concurrent Deezer maakte begin deze maand bekend dat het 5 miljoen betalende klanten heeft. Maar deze Franse concurrent groeit momenteel wel sneller dan Spotify in termen van betalende klanten. Dat komt onder meer omdat Deezer ook deals sluit met lokale telecomspelers die de dienst aanbieden bij bepaalde internetabonnementen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content