Spotify koopt start-up voor muzieksuggesties

Spotify logo © zumapress.com
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

Muziekstreamingdienst Spotify wil zijn muzieksuggesties verbeteren. Het bedrijf heeft daarvoor de start-up MightyTV overgenomen.

Spotify’s suggesties zijn op dit moment nog niet geweldig, en gezien het bedrijf leeft van promo’s en de muzieksmaak van zijn gebruikers, wilt het daar wat aan doen. Daarvoor heeft onder meer al muziekontdekkingsapp Sonalytic overgenomen, en nu koopt het ook MightyTV. Die start-up maakte gebruik van suggesties van vrienden en kunstmatige intelligentie om de beste tv-programma’s voor zijn gebruikers te vinden bij allerlei streamingdiensten als Netflix, Amazon Prime Video en HBO. De app liet gebruikers toe via een Tinder-achtige ‘swipe’ aan te geven of je een suggestie leuk vond of niet, maar is sinds de overname offline gehaald.

Verwacht wordt dat Spotify de focus met zijn nieuwe aanwinst gaat leggen op advertenties. MightyTV is in 2015 opgericht door Brian Adams (nee, niet de zanger). Hij wordt bij Spotify Vice-President of Technology. Adams gaat zich bij Spotify ook richten op gepersonaliseerde marketing.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content