“Spotify op zoek naar honderden miljoenen”

© Reuters

Muziekstreamingdienst Spotify wil meer dan 500 miljoen dollar ophalen met een lening, die omgezet kan worden in aandelen als het bedrijf naar de beurs gaat. Dat meldde persbureau Bloomberg woensdag op basis van ingewijden.

De dienst, die in juni meldde meer dan 20 miljoen betalende abonnees te hebben, heeft zakenbank Goldman Sachs ingehuurd om te adviseren bij het proces. De waarde van Spotify werd een jaar geleden, toen het ook al geld ophaalde, geschat op zowat 8 miljard dollar.

De financiële injectie zou Spotify de ruimte geven om verder te groeien en overnames te doen. De markt voor muziekstreaming is de afgelopen tijd veel in beweging. Zo deed internetradiopionier en concurrent Pandora Media onlangs een flinke overname en lijfde Spotify zelf twee ondernemingen in die het makkelijker maken om bijvoorbeeld muziek te delen met vrienden.

Verder heeft Spotify te maken met concurrentie van grote spelers als Apple, die met zijn muziekdienst Apple Music sinds de zomer al meer dan 10 miljoen abonnees wist binnen te trekken. Andere bedrijven als Deezer en SoundCloud hebben de afgelopen tijd geld opgehaald of deals met muziekmaatschappijen gesloten.

Naar verluidt staat een beursnotering van Spotify over een tot drie jaar gepland. (IPS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content